Dans het leven met vreugde, emotie en passie!

iedere maandag en vrijdag

Barbara dansend in contact met de groep
Barbara dansend in contact met een van de deelneemsters van de groep

De Biodanza lessen

Een Biodanzales heeft een vaste structuur. We beginnen altijd in een openingscirkel. In Biodanza zijn er speciale dans-, bewegings- en contactoefeningen. De vivencia begint met een ritmisch en aktief deel waarin je je lekker kunt uitleven.

Daarna gaat de les langzaam over in een meer ontspannen deel. De bewegingen worden vloeiender, er komt meer rust vanwaar uit je weer kunt herstellen. Stress valt weg en je kunt opnieuw de verbinding voelen met jezelf en anderen. De docente laat haar interpretatie van de dans zien en nodigt vervolgens de mensen uit om de dans en je gevoel hierbij te ervaren. Tijdens de les dansen we de ene keer alleen, twee aan twee, soms met de hele groep, of in een cirkel.

De muziek in Biodanza is heel divers. Je danst op Zuid-Amerikaanse muziek, klassiek, jazz, modern, etc.. Kortom alle genres aan muziek komt voorbij. De verschillende soorten muziek roepen allerlei stemmingen op.
De muziek brengt je in vervoering. De muziek en de dans helpen je om dichter bij jezelf en bij de ander te komen.

In Biodanza gaat het vooral om de verbinding met jezelf en met anderen en met de natuur. Je ontmoet elkaar steeds weer opnieuw in de dans. De meesten dansen op blote voeten.

Deelnemer over Biodanza

Een eerste les Biodanza in het Wijkcentrum in Den Helder...
Barbara is de docent. Verder zijn er 8 mensen die elkaar niet of nauwelijks kennen. Een beetje onwennig dus. Biodanza is nieuw voor de meesten.
Barbara legt wat uit en start dan de muziek. We beginnen als groep, wel grappig, ook spannend en gaan dan allemaal zelf lopen op het ritme van fijne muziek. Daarna lopen we met z'n tweeën, ook bijzonder, daarna een dans op jezelf.

De muziek zet steeds de toon en Barbara de sfeer, met korte uitleg en dito voorbeeld. Het wordt steeds leuker en steeds makkelijker je eigen draai te vinden in een steeds enthousiaster gezelschap. WAT een energie ontstaat er! Dat doet je goed!

In het tweede deel van de les ontstaat er juist ontspanning en vertraging. Het hoofd gaat steeds meer uit, het lijf is 'aan'. De hele groep wordt steeds rustiger maar blijft ook bewegen, haast als water. Zeedeining... Dan zijn we zomaar aan het eind van de les! Wat? Is de 1,5 uur nu al om?

We sluiten af als groep op weer actievere muziek en gaan verkwikt naar buiten! Gezamenlijk drinken we nog iets. Als je ons zo ziet zitten lijkt het moeilijk voorstelbaar dat deze mensen elkaar eigenlijk nog nauwelijks kennen. Vertrouwd, vrolijk en ontspannen gaan we naar huis. Een beetje als na een dag zwemmen en zonnen, zo voelt het.

Dankjewel Barbara! Zon, zee EN Biodana, Den Helder heeft het!

Angelique

Kom voor een proefles!

Lekker dansen op goede muziek en … vol energie weer naar buiten.

3 introductielessen: € 30,-

10 lessen: € 130,-

losse les: € 16,00

losse les minimum inkomen: € 10,00

Dans mee !

WIJKCENTRUM DE OEVER

Amstelstraat 1,

1823 EV Alkmaar

ELKE MAANDAG

10.30 – 12.00

Odd Fellow huis

Texelstroomlaan 4,

1784 EB Den Helder

ELKE VRIJDAG

14.30 – 16.00

Contact

grootemanb@gmail.com

06 42638968

Follow